پروتئین وی هیدرولیز شده و خواص بی‌نظیر آن در بدنسازی

مکمل پروتئین وی هیدرولیز شده
4.5/5 - (6 امتیاز)

امروزه کمتر کسی وجود دارد که تاثیر استفاده از مکمل‌های ورزشی در رشد عضلات و بهبود عملکرد ورزشی را انکار کند. در واقع استفاده از انواع مکمل‌ها در بین ورزشکاران و علی‌الخصوص بدنسازان به امری رایج و بدیهی تبدیل شده است.

پروتئین وی ازجمله مکمل‌هایی است که مصرف آن تاثیر زیادی در رشد عضلات دارد. این مکمل هم انواعی دارد که پروتئین وی هیدرولیز شده یکی از آنهاست. در این مطلب قصد داریم به بررسی این نوع پروتئین وی و تاثیرات آن در بدنسازی بپردازیم.

معرفی پروتئین وی

قبل از آشنایی با پروتئین وی هیدرولیز شده، بهتر است ابتدا به معرفی پروتئین وی بپردازیم. پروتئینی که از محصولات لبنی به دست می‌آید، پروتئین وی نام دارد. این پروتئین به آب پنیر هم معروف است. پروتئین وی به عنوان یکی از کامل‌ترین پروتئین‌های موجود شناخته می‌شود. دلیل این امر وجود تمام اسیدهای آمینه ضروری در ترکیبات آن است. به طور کلی شیر از دو نوع پروتئین کازئین و آب پنیر تشکیل شده است. کازئین 80 درصد و آب پنیر 20 درصد پروتئین‌های شیر را تشکیل می‌دهند.

هنگام تولید پنیر یا ماست، قسمت مایع شیر جدا می‌شود. دقیقا همینجاست که آب پنیر یا پروتئین وی پیدا می‌شود. درواقع این پروتئین نوعی محصول جانبی شیر است. پروتئین وی هیدرولیز شده هم از مشتقات همین پروتئین است. آب پنیر شاید هزاران سال پیش کشف شده باشد، اما قدمت آن در رشته بدنسازی خیلی طولانی نیست. در بدنسازی از پروتئین وی به عنوان ضروری‌ترین مکمل رشد عضلات نام برده می‌شود.

حتما بخوانید: پروتئین وی کنسانتره چیست؟

وقتی پروتئین آب پنیر جدا می‌شود، طی چند فرایند دیگر از آن کنسانتره، ایزوله و هیدرولیز شده نیز به وجود می‌آورند. این محصولات معمولا به صورت پودر عرضه می‌شوند. مصرف این مکمل برای ورزشکاران اجباری نیست، اما یکی از راه‌های تسریع در عضله‌سازی و افزودن پروتئین به رژیم غذایی روزانه محسوب می‌شود. این پروتئین عوارض بسیار کمتری نسبت به سایر مکمل‌ها دارد. البته فقط وجود لاکتوز ممکن است برای برخی افراد باعث بروز حساسیت شود.

پروتئین هیدرولیز شده چیست؟

پروتئین وی هیدرولیز شده چیست؟

وقتی یک ماده فرایند هیدرولیز شدن را پشت سر می‌گذارد، واکنشی شیمیایی رخ می‌دهد که در آن مولکول آب پیوندهای شیمیایی را می‌شکند. در مورد این مکمل، هیدرولیز شده به باز شدن زنجیره‌های طولانی پروتئین و اسیدهای آمینه گفته می‌شود. این مکمل خالص‌ترین شکل پودر پروتئین وی است که ورزشکاران می‌توانند از آن استفاده کنند. هیدرولیز ممکن است از آب پنیر شیرین و معمولی گرفته شود. هرچقدر درجه هیدرولیز بیشتر باشد، اسیدهای آمینه کمتری پپتید خواهند شد.

در پروتئین وی هیدرولیز شده، پروتئین‌ها به مولکول‌های کوچک‌تری تجزیه می‌شوند. رایج‌ترین روش برای هیدرولیز کردن پروتئین‌ها، استفاده از حرارت طولانی مدت است. البته در کنار حرارت از اسید هیدروکلریک و آنزیم‌های پروتئاز هم استفاده می‌شود. البته این شیوه فقط برای مکمل وی هیدرولیز شده به کار نمی‌رود. شیر خشک‌هایی که برای نوزادان مورد استفاده قرار می‌گیرد هم با روش هیدرولیز درست می‌شوند. همچنین برای تهیه غذای حیوانات خانگی هم از این شیوه استفاده می‌کنند.

اهمیت مکمل پروتئین وی در بدنسازی

بیشتر بدنسازان با خواص شگفت‌انگیز پروتئین در بدنسازی آشنا هستند. مصرف این مکمل به افزایش توده‌های عضلانی کمک می‌کند. پروتئین وی هیدرولیز شده هم خواص بسیار زیادی برای رشد عضلات و بهبود عملکرد ورزشی دارد. مصرف پروتئین وی باعث رسیدن آمینو اسیدهای ضروری به بدن می‌شود. این آمینو اسیدها به صورت طبیعی در بدن تولید نمی‌شوند. به همین دلیل باید از طریق رژیم غذایی و مکمل‌ها تامین شوند.

حتما بخوانید: پروتئین وی ایزوله و موراد مصرف آن

مصرف پروتئین وی باعث افزایش ترشح هورمون‌های آنابولیک، مثل انسولین می‌شود. این هورمون به رشد عضلات کمک زیادی می‌کند. همچنین نقش تعیین‌کننده‌ای در سنتز پروتئین در عضلات دارد. همین ویژگی به رشد عضلات و ریکاوری سریع‌تر آنها کمک می‌کند. همچنین نسبت به سایر پروتئین‌ها، هضم و جذب بسیار بالایی دارد و بیشتر مورد استقبال بدنسازان قرار می‌گیرد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این مکمل، قبل و بعد از تمرین به بهبود عملکرد ورزشی و رشد عضلات کمک می‌کند.

مزایای مصرف پروتئین هیدرولیز شده

فواید پروتئین وی هیدرولیز شده

در بدنسازی ترمیم بافت‌های عضلانی بعد از تمرین از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشتر ورزشکاران مبتدی از این نکته غافل هستند. به همین دلیل بعد از تمرین سخت و پرفشار، وارد فاز عضله‌سوزی می‌شوند. بافت عضله با استفاده از اسیدهای آمینه ترمیم می‌شود.

برخی از اسیدهای آمینه توسط بدن تولید می‌شوند، اما اسیدهای آمینه ضروری باید از طریق مکمل و رژیم غذایی تامین شوند. آمینو اسیدهای شاخه‌دار مثل لوسین، ایزولوسین و والین که در عضلات اسکلتی ذخیره می‌شوند، نقش مهمی در ریکاوری عضلات دارند. سایر خواص پروتئین وی هیدرولیز شده، عبارتند از:

  • بهبود عملکرد معده: این نوع پروتئین به دلیل هیدرولیز شدن، فشار کمتری به معده وارد می‌کند. به همین دلیل خیلی زود هضم و جذب می‌شود. البته ممکن است برخی افراد به دلیل وجود لاکتوز، دچار درد معده و نفخ شوند. با این حال در فرایند هیدرولیز، بیشتر لاکتوز و کربوهیدرات موجود از این مکمل حذف می‌شود.
  • هضم و جذب سریع‌: همانطور که اشاره کردیم در فرایند هیدرولیز، پروتئین‌ها بسیار کوچک‌تر می‌شوند. همین موضوع به جذب سریع‌تر آنها کمک می‌کند. به همین دلیل برای ریکاوری عضلات بعد از تمرین بسیار مناسب است. همچنین از خستگی و تضعیف عضلات در طول تمرین جلوگیری می‌کند. با استفاده از پروتئین وی هیدرولیز شده، می‌توانید از برنامه تمرینی سنگین‌تری هم استفاده کنید.

نحوه مصرف پروتئین وی هیدرولیز

طریقه مصرف پروتئین وی هیدرولیز شده

همانطور که اشاره کردیم این نوع مکمل‌ها به صورت پودری عرضه می‌شوند. به همین دلیل برای جذب بهتر باید در آب حل شوند. نحوه و زمان مصرف این مکمل در تاثیرگذاری آن نقش مهمی دارد. بهترین زمان برای مصرف این پروتئین، قبل و بعد از تمرین است. مصرف پروتئین وی قبل از تمرین به افزایش استقامت عضلات و بهبود عملکرد ورزشی کمک می‌کند. از سوی دیگر مصرف پروتئین وی هیدرولیز شده بعد از تمرین هم به دلیل هضم سریع، باعث ریکاوری و ترمیم عضلات می‌شود.

به طور کلی بدن انسان با توجه به وزنی که دارد نیازمند پروتئین است. بر این اساس شما به ازای هر 1 کیلوگرم از وزن خود، باید حدود یک گرم پروتئین به صورت روزانه مصرف کنید. در این حالت بیشترین رشد عضلات را خواهید داشت. در روزهای بدون تمرین، بهتر است از این مکمل بعد از بیدار شدن و قبل از خواب استفاده کنید. با رعایت دوز و زمان مناسب مصرف این پروتئین، نتیجه بهتری خواهید گرفت.

پروتئین وی هیدرولیز شده برای چه کسانی مناسب است؟

قطعا ورزشکاران و به خصوص بدنسازان در اولویت استفاده از این مکمل قرار دارند. در بدنسازی برای رشد بیشتر عضلات، نیاز به مصرف پروتئین بیش از همه مکمل‌ها احساس می‌شود. به همین دلیل بیشتر ورزشکاران برای نتیجه‌گیری بهتر از تمرینات خود به سراغ این مکمل‌ها می‌روند.

مکمل‌های پروتئینی نیاز بدن را تا حدود زیادی برطرف می‌کنند. مصرف این مکمل‌ها به خصوص برای افرادی که حین تمرین دچار خستگی می‌شوند، توصیه می‌شود. همچنین ورزشکارانی که بعد از تمرین رشد آنچنانی عضلات را تجربه نمی‌کنند هم بهتر است از مکمل پروتئین وی هیدرولیز شده استفاده کنند.

حتما بخوانید: پروتئین حیوانی در برابر پروتئین گیاهی؛ کدامیک کارآمدتر است؟

مصرف این مکمل برای افرادی که دارای ناراحتی و نفخ معده هستند هم بسیار مناسب است. این پروتئین وی به دلیل هیدرولیز شدن پروتئین‌ها، خیلی زود هضم و جذب می‌شود. به همین دلیل زیاد در معده باقی نمی‌ماند. البته فقط افرادی که به لبنیات و لاکتوز حساسیت دارند، بهتر است از این نوع پروتئین وی استفاده نکنند.

فرق وی ایزوله با وی هیدرولیز شده

تفاوت پروتئین وی ایزوله و هیدرولیز شده

هر دو این مکمل‌ها دارای مقدار بسیار زیادی پروتئین خالص هستند. بیش از 90 درصد ترکیبات پروتئین وی هیدرولیز شده و ایزوله را پروتئین تشکیل می‌دهد. همچنین هر دو مکمل دارای آمینو اسیدهای ضروری برای رشد عضلات و ریکاوری آنها هستند.

وی هیدرولیز شده برای افرادی که به لبنیات حساسیت دارند، بهتر است. همچنین هضم بسیار راحت‌تری دارد و سریع‌تر جذب بدن می‌شود. پروتئین هیدرولیز شده دارای چربی و کربوهیدرات کمتری هم هست؛ به همین خاطر ممکن است طعم و مزه خوبی نداشته باشد.

محتوای پروتئین وی ایزوله شباهت زیادی به هیدرولیز شده دارد. با این تفاوت که به دلیل بیشتر بودن کربوهیدرات و چربی، طعم و مزه بهتری نسبت به هیدرولیز شده دارد. بیشتر بدنسازانی که به دنبال افزایش رشد عضلات و در کنار آن افزایش وزن هستند، از این مکمل استفاده می‌کنند.

سخن پایانی

پروتئین وی هیدرولیز شده، یکی از مکمل‌هایی است که استفاده از آن بین ورزشکاران رواج زیادی دارد. این مکمل یکی از انواع پروتئین‌های وی محسوب می‌شود که خلوص بیشتری نسبت به سایر پروتئین‌ها دارد.

در این مکمل پروتئین بسیار کوچک‌تر شده است. به همین دلیل خیلی راحت‌تر و سریع‌تر هضم و جذب می‌شود. این ویژگی برای افرادی که دچار ناراحتی‌های گوارشی هستند بسیار مناسب است. مصرف این پروتئین وی بعد از تمرین، باعث افزایش رشد عضلات و تسریع ریکاوری آنها می‌شود.

setforset.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
وبلاگ
حساب کاربری من